maandag 28 juni 2010

Kreinik and Haed?

In Bottom of the Garden zit er Kreinik 032, een soort van witachtige metalic draad. Met de braid ziet het er dik uit, met de filament te dun. Ik probeer het nu met witte draad, 2 draadjes wit en 1 draadje Kreinik. Op internet heb ik al gezocht en gemerkt dat er voor sommige Haeds zo'n 20-25 spoelen nodig zijn. Voor de mijne zouden het er 32 zijn, als ik HAED's uitleg zou moeten volgen. (4 draadjes filament, of 2 braid). Wat doen jullie als er Kreinik in jullie werken komt? Ik heb ook naar Michelle gemaild met m'n vraag, maar haar antwoord is dat van de 4 draadjes en 2 braids.
In ieder geval, DMC metallics zijn een ramp, die zijn zo stijf dat je er niks mee kan. Ik toch niet. En is er zoveel verschil tussen gewoon wit met kreinik mengen of B5200 mengen met Kreinik?

In Bottom of the Garden is some Kreinik 032 involved, some white metalic thread. With the braid it looks too thick, with the filament to tin. I'm trying now with some white thread, 2 threads of white and 1 thread of Kreinik filament. On the internet I've searched for Haeds and Kreinik and I found out that for some Haeds you need aprox 20-25 packages of Kreinik. For mine it's 32 if I follow Haeds explanation. (4 threads of the filament or 2 from the braids). What do you people do when you have Kreinik in your work? I also mailed to Michelle with my question, but her answer is the one I just explained.

Dmc metallics is out of order, they are too stiff and when you are at the end of your thread, there is no metallic on it anymore. And is there so much difference between blending into ordinary white or DMC B5200?

14 opmerkingen:

Erna zei

Hoi Babs, wat gemeen als mensen zonder het te melden je foto's gebruiken.Ik wil ook graag iets onder mijn foto's zetten maar weet dus niet hoe ik het moet doen :))) Ik denk dat Ron me maar eens iets moetuitlegen over een photoshop programma....
En met je HAED kan ik je niet verder helpen sorry.
Liefs
Erna

Wendy zei

ik heb geen ervaring met Head´s, dus ik kan je hier helaas niet mee helpen...

Michelle zei

Hi Babs! Wow, 32 spools of thread! I agree with you, the Kreinik and especially the DMC metallics are not a pleasure to work with.

I also have to use Kreinik 032 in a HAED that I started a while ago and I am substituting it with Madeira Metallic. It is the Madeira Metallic that comes on a spool and is a No. 40 and the colour is 300. There are 200m on the spool and it is like a filament, but a bit thicker and stronger. I use two strands over two threads on a 28ct evenweave and it gives good coverage. It is a white pearl colour and looks really good.

I am not sure if they still make this thread - I had it my stash a long time - the article number is 9842.

I hope this helps and that you can get the thread to continue soon!

Elisa zei

Ik heb geen ervaring met die draad, en zover ik weet komt het ook niet in mijn head voor... Sorry, hopelijk komt het allemaal goed, en word het mooi.

Pauline zei

Hoi, wat vervelend met dat speciale draad!
Kan je geen dmc-glittergaren gebruiken?
Kijk eens rond zou ik zeggen op alle borduursites wat er zoal is, er moet toch wel iets als alternatief zijn? Lijkt me anders ook nogal erg duur worden.
En misschien moet je het draad anders vervangen voor gewone dmc, of wordt het dan niet mooi?
bij kleine werkjes gebruik ik klosjes die je bij Boekenvoordeel kan kopen en ook voor kaarten wordt gebruikt,die zitten met vele kleurtjes in een blisterverpakking maar ik weet niet of dat werkt als je er zoveel mee moet doen.En je kan je werk dan denk ik niet wassen.
Succes hoor!

Miriam zei

Pfoe, en dan ook zoveel nog. Ik heb wel eens gehoord dat er een soort van wax voor bestaat om de draad te waxen, dat werkt beter. Ook niet te lange draden nemen. Dat beiden zou het werkbaar maken, maar zelf heb ik er geen ervaring mee.

Groetjes
Miriam

Amarins zei

Ik zou in ieder geval inderdaad geen DMC gaan gebruiken, dat garen is een regelrechte ramp, vooral de witte. Ik gebruik hem in een kerstsok, maar doe het nooit meer.
Zelf vind ik Kreinik altijd prima borduren. Ik neem altijd 1 draad Kreinik en 1 draad gewone borduurzijde. Maar of dit in een HAED ook kan weet ik eigenlijk niet. In de meeste werken is het dik genoeg en vult het goed de stof op.
Sterkte met je beslissing nemen.
Groetjes,
Amarins

Mich zei

Heel herkenbaar, ik had vorig weekend hetzelfde probleem, moest ook Kreinik gebruiken op mijn HAED. Ik vond dat niet eens, en in de winkel wisten ze niet waar ik het over had. Ik heb nu het glittergaren van DMC gekocht, om een sneeuweffect te bereiken op mijn HAED. Het lukt wel, maar erg fijn naaien vind ik het niet, en het resultaat is matig. Maar bon, zolang het niet te grote stukken zijn, zal het wel meevallen zeker.

Ik hoop dat jij een goede oplossing vind voor jouw werk !!

Aussie Stitcher zei

Hi Babs, I used the braid in a HAED with full crosses and found it too bulky so then I I just did half stitches and found this to be much better. But in the future I think I will use blending filament.

Carla zei

Hoi Babs,
Dat probleem heb ik ook met een aantal werken. Ik gebruik hiervoor alleen B5200. Maar je kan het ook 1 draadje Kreinik en 1 of 2 draadjes B5200. Het is gewoon even kijken wat je het mooiste.
Ik vind het wel heel erg veel spoelen dat je nodig moet hebben.
Groetjes Carla

kruissteekje zei

Hoi Babs,heb nog geen glansgaren in Head gebruikt, wel al veel in andere werkjes. Kreinik verwerkt beter dan dmc. Ik zou het mengen met een gewoon garen en als het je kan helpen, ze verkopen een produkt waarmee je je glitterdraad inwrijft en dat helpt wel, het heet "Thread Heaven" en ik heb het gekocht bij borduurbrink,denk ik. Ook geen te lange draden gebruiken.Hopelijk kan je hiermee een beetje verder, succes in ieder geval.
Grtjs,
Diane

Ingrid zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ingrid zei

ja Babs wat Diane zegt is waar , je draad even door "Thread Heaven" halen en het werkt al veels beter en ik ben ook akkord dat Kreinik toch nog beter werkt dan DMC !

Sophie Aerts zei

Voor de 'Curiosity' van Amy Brown heb ik DMC gebruikt in plaats van Kreinik, maar daarbij gaat het vooral om confettisteken, dus dat is geen ramp. Voor 'Small Things', mijn volgend projectje, gaat het wel om grote vlakken. Daarvoor ga ik dan toch Kreinik bestellen... Ondertussen heb ik al een spoel in huis gehaald, en het borduurt veel soepeler en het resultaat is mooier.