zondag 5 januari 2020

Converted...

Het ziet er naar uit dat ik bekeerd ben... Ik heb altijd mijn patronen afgetekend op papier met een fluostift. Toen een aantal maanden geleden Pattern Keeper uitkwam had ik iets van neen, ik blijf met pen en papier werken. Tot deze week. Dinsdag hebben we een tablet gekocht om Pattern Keeper op te zetten en ik vind het zo veel handiger om mee te borduren. Een enkele steek is zoveel makkelijker te vinden en het patroon is ook beter te volgen. Vooral met een Haed. Dus ja, nu ben ik ook een PK volgeling. ;-)

Ik moest niet eens zoveel moeite doen om mijn borduurplekje aan te passen. In plaats van een papier vast te klemmen aan mijn map met een wasknijper hang ik gewoon de hoes van de tablet er over. Voor de rest is er niks veranderd.
It looks like I am converted.... I always stitched my patterns on paper with a highlighter. When a few months ago Pattern Keeper came out I had something of no, I will continue stitching the old school way. Until thise week. Tuesday we bought a tablet to put Pattern Keeper on and I like it so much. A single stitch is so handy to find and its a lot easier to follow the pattern. Especially with a Haed. So yes, now I am one of the believers. ;-) 

I didn't even have to make a lot of effort to change my stitching spot. In stead of clamping my paper pattern on the folder with a clothes pin I just had to fold the the cover of the tablet over it. I didn't even had to change anything else.


De eerste pagina van het nieuwe jaar is ook af sinds vandaag. Pagina 7 is klaar en hiermee is er ook ongeveer 40 procent van het werk klaar.

The first page of the new year is also finished since today. Page 7 is finished and with this there is also around 40 procent of the piece done.


Love, Babs

4 opmerkingen:

Madammeke Ongeduld zei

je ziet het dat je een handige hulp hebt
en wanneer is de volgende pagina af

Mme Kramer zei

Fijn he, ik zou ook nooit met een tablet gaan werken. Maar helaas met mijn ogen en tekens op papier merkte ik ook al snel dat dit zo veel makkelijker is. En ergens vind ik het ook erg leuk om te zien hoeveel je geborduurd hebt en hoeveel procent.

Nina Hobbysite zei

Ja,patternkeeper :). Mooie pagina erbij.

Carolien zei

Goh, dat lijkt me inderdaad wel handig zo! Ik ben nog aan de gang met kopie van het patroon en ja, een marker ;)

Veel plezier ermee! Groetjes, Carolien