Wat doe je als je nog een hoop in de koelkast zitten hebt, maar van niks eigenlijk genoeg of geen zin hebt in gewone bouillon of zo? Dan begin je maar te mixen, in de hoop dat het goed smaakt, hihi. Ik had dus nog een halve venkel in de koelkast liggen, den overschot van het slaatje dat ik naar haar wijze gemaakt heb. Niet zo moeilijk hoor, en ja hoor, toch lekker. Maar na twee dagen venkel/appel slaatjes wilt ge toch iets anders. En een paar paprika's die niet zo goed meer waren om rauw op te eten... maar wel nog goed voor de soep. Dus werd het paprika-venkel soep.
Men neme een dikke ajuin, 2 paprika's, nen halve venkel (ja die blaadjes mogen daar ook bij), wa bouillonblokjes (kip of groenten naar u goesting) en een klein pepertje als je van pittig houdt, kookt dat met wa water, mixer der in en kruiden naar smaak. Ik had niet eens de tijd voor een foto te nemen, zo snel was ze op.
What do you do if you still have a lot of leftovers in the fridge, but not enough of everything for a full meal or don't feel like something "normal". Then you start making weird mixes, hoping it will taste well, lol. I still had half of a fennel left in the fridge, the left over from a salad I made from this lady (Dutch blog). It wasn't so hard, but so tasty. But after two days of fennel/apple salads you really want something else. I also had a few bell peppers that didn't looked so crispy anymore, but still good for soup. So I made bell pepper/fennel soup.
So you take a big onion, 2 bell peppers, half the fennel (yes, you can add the little leaves), some stock or little blocks with the tast of chicken or vegetables, a little pepper if you like it a bit hot and cook that with some water offcourse. Mix it, and spice it as you like. I didn't even had the time to take a picture, it tasted that good.
Love, Babs
4 opmerkingen:
Dat klinkt goed!!
Groetjes Yvon.
zoveel honger
Sounds delicious... I love soup. :D
klinkt lekker, ook eens proberen ;)
Een reactie posten