Dit weekend heb ik een safraantaart of eerder cake omdat ik geen ronde springvorm heb en hij was lekker.
This weekend I made a saffron pie or better cake cause I didn't have round baking tins and it was delicious.
Wat heb je nodig:
1,5 dl melk
4 dl zelfrijzende bloem
200 gram boter
2 dl suiker
4 doosjes safraan (van die rode potjes)
2 eieren
Doe de suiker in een pot en meng met de safraan. Doe er de boter en klop goed door elkaar. Voeg de eieren toe en klop opnieuw. Hoe langer je klopt, hoe luchtiger de cake/taart wordt.
Voeg de melk toe terwijl je blijft kloppen en voeg de bloem beetje bij beetje toe.
Doe verder tot je een smeuïg deeg hebt.
Vet je bakvorm in met boter en bloem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe het deeg in je bakvorm en bak ongeveer 40 a 45 minuten. In een rechte bakvorm kan het langer duren omdat het deeg compacter is. Prik in het deeg en als er geen nat deeg aan blijft hangen is ze klaar.
2 opmerkingen:
al een groot stuk op kan al raden wie dat gedaan heeft
H?
mmmm ziet er lekker uit. nog een stukje over ?
Een reactie posten